IZVAJAMO ENERGETSKE OBNOVE STAVB
PO OSREDNJI SLOVENIJI
T: 
041 / 632 776
 
031 / 622 441

OSEBNO


Jernej Goznjikar
"Učinkovita raba energije - brez pretvez."
Direktor:
JERNEJ GOZNIKAR
041 632776
jernej.goznikar@uren.si
Štajerska in savinjska dolina
Urban Vrbančič
"Peleti me grejejo že 8 let."
Strokovni vodja projektov:
URBAN VRBANČIČ
051 327 996
urban.vrbancic@uren.si
Savinjska, zasavje, Ljubljana
Robert Seme
"Varčujmo z energijo."
Strokovni vodja projektov:
ROBERT SEME
031 622 441
robert.seme@uren.si
 

KDO SMO

Podatki o podjetju:

krajši naziv: UREN d.o.o.

daljši naziv: UREN, učinkovita raba energije d.o.o.

NOVI DOM 26

1420 TRBOVLJE

 

Matična št.: 3518272000

ID za DDV: SI24177750

datum vpisa v sodni register: 2.4.2009


KONTAKT

T: 041 632776

E: info@uren.si

 

PE Maribor:

Mladinska ulica 6,

2000 MARIBOR

 

Poslovni prostori:

Ul. Staneta Severja 9b,

2000 MARIBOR

O PODJETJU

Podjetje Uren, učinkovita raba energije d.o.o., nudi storitve s področja izboljšanja učinkovitosti rabe energije v celotni stavbi. Izvajamo celovite energetske preglede objektov ter nadalnje izvedbe celotnih investicij za zmanjšanje rabe energije objektov, tako enostanovanjskih, večstanovanjskih kot tudi poslovnih, proizvodnih in drugih objektov.

Podjetje s strokovnim znanjem predlaga in izvede potrebne ukrepe za maksimalno ekonomsko upravičeno učinkovito rabo energije na večih področjih. Predvsem smo specialisti na področju zmanjševanja izgub energije v okolico; optimizacijo sistemov ogrevanja, hlajenje, prezračevanja; zmanjševanje rabe energije za osvetlitev in delovanje naprav, izkoriščanje obnovljivih virov energije kot npr. sončni sprejemniki, itd....

Z ustreznimi računalniškimi orodji podjetje Uren d.o.o. za posamezno stavbo oz. objekt izvede energetski pregled in izdela energetsko sliko objekta. Predlaga se ukrepe za stroškovno optimalno celostno energetsko sanacijo ter navedene ukrepe v celoti po naročilu stranke tudi izvede.

Stranka tako vsa usklajevanja ureja samo z Uren d.o.o., čeprav se sanacija nanaša na več različnih energetskih področji. (od energetskega pregleda, do izvedbe fasade, menjave oken, sanacije ogrevalnih sistemov, vgradnje solarnih sistemov, itd...). To stranki zagotovi uravnotežene ukrepe energetske sanacije objekta, kar pomeni, da je kvaliteta in cena investicije v vseh delih usklajena.

Pogosto se dogaja, da je zaradi posamičnih pristopov prodajalcev, ki prodajajo samo en material ali napravo, le ta pred ali pod dimenzionirana glede na ostale dele objekta. Pogosta napaka so npr. nova zelo energetsko varčna okna, povsem zanemari pa se izolacija fasade ali še pomembneje strehe, ki ostane kar obstoječa brez izolacije. Navedeno povzroči neuravnoteženo investicijo in pokvari optimalno energetsko sliko celotnega objekta.

Stranka z izvedbo celotne energetske sanacije objekta poleg nižjega letnega stroška za energijo pridobi tudi višjo stopnjo ugodja bivanja v stavbi. Ob tem se tudi tržna vrednost in možnost prodaje nepremičnine bistveno dvigne.

Podjetje Uren d.o.o. za vse storitve (energetskega pregleda in investicije) uredi vso potrebno dokumentacijo za pridobitev subvencije in kredita EKO sklada RS. S tem se stranki investicija zmanjša za ca. 25% in uredi financiranje investicije v učinkovito rabo energije tudi do 100%.

Vsi predlagani oz. izvedeni ukrepi za učinkovito rabo energije so predhodno glede na posamezni objekt natančno preračunani ter optimalno izbrani tako, da je vračilna doba kolikor je mogoče kratka. Vsekakor pa so upoštevani vsi predlogi uporabnikov objekta, da je bivanje v stavbi za uporabnika maksimalno ugodno v vseh pogledih.

Celostni pristop podjetja Uren d.o.o. (subvencija, financiranje s pomočjo kredita, optimalno stroškovno izbrani in izvedeni ukrepi) za stranko pomeni, da lahko odplačuje kredit za investicijo s prihranki, ki jih prinese celostna energetska sanacija objekta. Z drugimi besedami: stranka za investicijo ne potrebuje novih oz. dodatnih lastnih sredstev in ni dodatno finančno obremenjena.

Zato ne oklevajte in pokličite strokovnjake podjetja Uren d.o.o., saj se praktično na vseh stavbah pojavljajo nepotrebne energetske izgube, ki jih lahko s pravim pristopom odpravimo ali vsaj močno zmanjšamo.

uren logo
energetski svetovalec

ANKETA

Koliko je debelina izolacije na vaši hiši?

  • nimamo izolacije
  • 5 cm
  • 10 cm
  • 15 cm
  • več kot 15 cm
Referencni objekti
KONTAKTIRAJTE NAS