Skozi streho zgubite 2/3 toplote.

Več kot 70% vseh stavb ima premalo izolirane strehe ter podstrešja. Ta investicija se vam najhitreje povrne.

Nujni ukrep varčevanja z energijo je izolacija strehe ali podstrešja, ki pa jo zaradi skritih površin skoraj vsi spregledajo. Investicija v dobro izolacijo strehe se vedno splača.

Izolacija strehe
Izolacija podstrešja

Izolacija strehe

Velik del zunanje površine zgradbe predstavlja streha. Streha je že zaradi svoje velikosti pomemben dejavnik pri zagotovitvi ugodne energetske bilance zgradbe, saj se skoznjo pozimi izgublja skoraj dve tretjini vse izgubljene toplote, poleti pa vdira nezaželena vročina.

Izolacija podstrešja

Za toplotno izolacijo strehe je bistvenega pomena, ali je podstrešje bivalno. Če v prostoru pod streho ne bivamo, v njem ne potrebujemo ustrezne klime in izolacija strehe ni potrebna, pač pa moramo izolirati tla podstrešnega prostora. Izolacija tal je občutno cenejša od izolacije cele strehe

Izolacija bivalnega podstrešja

Povsem drugačen in bolj poglobljen pristop zahteva izolacija strehe, če imamo podstrešni mansardni prostor namen uporabljati kot stanovanjski prostor. V ta namen moramo zagotoviti ustrezno klimo za prijetno bivanje.

Moderni materiali za izolacijo strehe omogočajo prepustnost za vodno izparino, s čimer je prostor bolj prijeten za bivanje, kot če bi bil nepredušno zaprt. Vodna izparina tudi v tem primeru, podobno kot čez zunanji zid, prehaja prek plasti strešne izolacije navzven in se izgublja v ozračju.

Želite najti najprimernejše za vas?